Gott nytt år!

Vilket år!

Ja ännu ett år har gott och om vi har haft det roligt? Det är en underdrift! Vi backar bandet.

2017 inleddes med en uppdatering och modernisering av bloggen som fick ett helt nytt utseende och med en snirklig text som till mångas belåtenhet senare förenklades. Barnkalasen gjorde succé och blev en hit där vår allas favoritservitör,  André höll hov. Vi startade en än gång med brunch och vilken mat, brunchtallriken blev prisad och lovordad och dessertbuffén var något av det vackraste människor hade skådat!

Luncherna har varit omtalade och där vår älskade barmästare Victor har skött det med bravur. Under sommaren öppnades 1000 nya lägenheter upp och plötsligt var det anstormning och låång kö till det nya lunchaket. Stressigt men ack så roligt!

Under våren startade vi upp med konceptet Frispelsteatern, en frigrupp som gjorde improvisationsteater med livemusik och tro oss, det lockade fram många skratt. Under april byggdes det flitigt och en vinkällare blev till. Där förvarar Kaj sina finaste skatter och de guidade turerna har varit något av en snackis i Hammarby sjöstad. Unikt och magiskt är återkommande ord. Kaj fick utökning i familjen och en miniKaj började tidigt skolas in och har inte bara jobbat utan också charmat vid flertal gånger en fullsatt restaurang.

Sommaren kom och vår älskade, omtalade och skickliga hovmästarinna och restaurangansvarig, Kajs högra hand Jessica flyttade in i köket och lämnade plats för Elsa André Nikita Victor och vår nya favorit Chippen att inta golvet. Sommaren var för första gången på länge lugn, magisk och varm. Många nya ansikten men järngänget bestod. Volter på gatan avlöstes av de gigantiska grillbufférna, spöregn hand i hand med bröllop och fester där bodyshots togs till en helt ny nivå! Det sjöng och dansades, strippades och kring Pride kom även den stora prideflaggan upp! Midsommar var strålande och den tappra servitören André lyste ikapp med Herman och midsommarkransarna där alla njöt till fullo! Sommarens drink blev aperol spritz och där folk vallfärdade från Bromma för att få smaka. Det anordnas en gigantisk poolparty där DJ’n spelade ur hummern, poolen glänste ikapp med bubblet, stammisarna badade och rökmaskinen bäddade in Kaj i en magisk dimma! Hösten Innebar regimskifte ute i restaurangen och både Elsa samt André lämnade för nya äventyr och Victor och Jessica åkte på långsemester. Johan och Olle välkomnades in i den nya familjen där Olle blev den nya barmannen och Johan axlade rollen som restaurang-ansvarig. Lunchen blev delvis buffé och Kaj briljerar än en gång med sin skicklighet i matlagning och tar inspiration från olika delar av världen vilket resulterat i hyllningar från hela Stockholm och olika teman såsom Italiensk, Mexikansk eller USA inspirerad buffé-lunch! I fältet under lunchen ser vi nu den fantastiska Matilda som med glad stämma höjer trivseln och donar omkring  rör sig alltid med ett leende på läpparna.

Baren byggdes om och nya draperier fick inta Kaj. Det blev Jul och julborden började ta fart och där i samma veva kom glöggprovning, julpyntning samt sprakande dessertparad i samma klass som Nobel. Festerna har avlöst varandra under året och karaoke, 90-tals tema med  godisbar, hela havet stormar, djurfest och fotovägg var bara några av de fantastiska ting som vi fått skåda!

Under året har nya ting tillkommit till restaurangen från Jordens alla hörn däribland ny takkrona från Italien, baren från Egypten, divaner från Frankrike och Tyskland, prydnadssaker och kaffe från Colombias landsbygd samt guldbaren som byggdes till André’s ära.

Nu är det nyår och vi ser fram emot ett minst lika fartfyllt år tillsammans med alla er. Tack för all er kärlek och all er tid och tack för att vi får vara den ljuspunkt som lyser lite extra i Hammarby sjöstad. Restaurangen, baren och festvåningen en del av staden i början av skärgården.

Ert Hemma hos Kaj 

 

 

FullSizeRender.jpg
12BFB9D4-9570-4236-AF16-C030C8A0F317.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
1525B308-E031-4E17-8EF2-F738CF755284.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_0232.PNG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
E0187AA9-B328-4CB6-B609-508BD3A4CA14.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
86CB6663-9151-4647-8422-3EEA5C589860.JPG
FullSizeRender.jpg
14127BF8-BB0B-4A2A-96EC-A979FD3F6B89.JPG
IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg

Upptakt till Nyår!

Då är det snart dags! Julmaten har sjunkit in, klapparna har bytts och Nyår står vid dörren med lovord om 2018 och de löften som absolut inte kommer att brytas.
Vi hemma hos Kaj preppar och planerar samt ser fram emot denna heliga dag som startar igång ett helt nytt år med allt vad det innebär!
Gästlistan är snart fullproppad och likaså middagen innan men vi jobbar till bristningsgränsen som vanligt och finns det hjärtrum så finns det stjärterum. Därför, knip er plats innan det är försent! Som sagt, detta är festen som ingen vill missa!
Ni vet väll också om att vi serverar pizza dagen efter Nyår och att för alla tappra själar som orkar så erbjuder vi både take away eller myssittning i mjukiskläder i våra vackra små divaner!
Nu får ni passa på att njuta i det sista och att tagga igång inför dagen D. Vi hoppas på att få se er i dimman!


https://www.facebook.com/events/1727339993962913/
Bokning sker via mail eller telefon
info@hoskaj.se både för och efternamn på de som ska stå på listan efter 22.00.
084466566
Med kärlek i gränslösa mängder önskar vi er en underbar dag!
Kaj med familj

Hemma hos Kaj Nyår2018.jpg

God Jul

Idag är en dag som många längtat efter och en dag som minst sagt är ångestladdad för andra. Vi vill därför passa på att ge er några väl valda ord på vägen, ord som Kaj även har gett till oss.

Stressa inte, ni missar nuet och stunden och utan att kunna se dina medmänniskor här och nu då är ju firandet ytligt och bortkastat.

Mañana sa Desireé, det löser sig och det gör det verkligen.

Våga ta hjälp. Våga slappna av och våga stanna upp.

Ta hand om Dig!

Kaj själv befinner sig utomlands i värmen och lagar mat förfullt, hittar och provar nya recept samt bjuder på sitt egna extravaganta julbord och för människor samman. Han beräknas återvända i det nya året mer pepp än någonsin och visst känns det som om 2018 kommer att bli legendariskt!

Kaj finns kvar att landa hos när julstressen är över eller när ni behöver ett järn! Vi är aldrig omöjliga! 28 e är vi tillbaka!

Några få platser finns kvar hos oss på nyår så se till att knipa dom nu innan det är försent!

Tillsist önskar vi skicka en julhälsning från oss alla till eder alla önskar vi, Hemma hos Kaj en riktigt magisk jul!

Kaj

 

 

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender (14).jpg

Jultider

Med snöflingor som dalar, klappar som slagits in, pepparkakshusbygge och tacotisdag så närmar vi oss julen med stormsteg och nu är det dags för öppen-tiderna. Den 22a tar lunchen jullov och öppnar igen den 8e jan.
Köket är öppet för á la carte tills den 23e dec och öppnar igen 28e 29e 30e och 31a. Sedan går det att köpa pizzor och annan nyttig eller fet mat beroende vilket humör en är på första dagen på det nya året,
Därefter är det som vanligt igen.
2018, wow!
Missa inte nu heller att boka in er nyårsmiddag hos oss eller att anmäla sig till eftersläppet! Platserna börjar ta slut!
Vi syns bland de fallande snöflingorna
Kaj

NYÅR

 

Ja då var det dags för info inför vårt nyårsfirande!
Telefon 08-44 66 566
Mail info@hoskaj.se

KONCEPT

Tema; Röda Mattan, Gala, Champagne

HASHTAG
#Champagnekaj18

BOKNING AV NYÅRSMIDDAGEN
För er gourmander som vill lyxa till det ordentligt har vi förberett en kväll i Drottningen av Saba, Marie Antoinette och Marilyn Monroes tecken! Drinkar & mingel från 17:00 på plats för att landa och stå på röda mattan, fotas och allmänt visa upp sig för att sedan inta sin plats vid bordet och avnjuta en 3 rätters middag, dryck & bra sällskap. Sedan är det dansgolv och 12 slaget, kyssas och DJ samt våra egna små överasskningar.
Kort sagt vi har anordnat ett helt magiskt program förberett för våra gäster där svävande thailyktor, sprakande shotsbricka, oanade upptåg samt fotobås som kommer att stå redo och mycket mycket mer!
Festen som alla kommer att prata om, du vill väll kunna säga att du var med? Först till kvarn!


DE OLIKA BOKNINGS-PAKETEN

Casual Supé 685:-
- fördrink
- 3 rätters
- 1 glas vin/öl/cider

Tailor Supé 905:-
- fördrink
- 3 rätters
- 2 glas vin/öl/cider
- 1 st thailykta

Tuxedo Supé 1055:-
- fördrink
- 3 rätters
- 2 glas vin/öl/cider
- 1 glas champagne
- 1 st thailykta


MENY

Förrätt :
Krämig soppa på krabba, kokosmjölk, lime & cayenne serveras med nybakad vitlöksbröd med havssalt.

Huvudrätt :
Helgrillad gödkalv-entrecôte, serveras med fruktig mangosalsa, barolosky & chipotle bearnaisås.

Färsk lätt halstrad tonfisk serveras med grillad scampi, friterad matbanan
och salsa på granatäpple & citrus samt aioli.

ELLER

Vegetarisk biff med färsk spenat, gratinerad chevré toppas med pinjenötter, honung & friterad persilja.

Till alla rätter serveras friterad klyftpotatis och fräsch sallad.

Dessert:
Dessertbuffé som innehåller ALLT en någonsin kunnat drömma om! Choklad-fontän, créme brûlée, godis, färska bär och frukter, mini brownies och ris á la Kaj samt mycket, mycket mer!

Småtimmarna är heller inte fy skam utan vickning står på schemat och det kommer att fyllas av saftiga korvar med bröd, tillbehör och vår egna lilla Guldkiosk!

BOKNING
Ring eller maila för att både boka middagspaketet ELLER lista till endast festen efteråt! Allergier eller andra frågor går också bra att komma med och såklart går det alltid bra att fråga personal på plats!
Boka upp dig för årets fest då det är ett begränsat antal platser.
FÖRST TILL KVARN!

Eftersläppet efter 22:00, vill du inte äta middag men festa så SKICKA IN DITT FULLSTÄNDIGA NAMN så skriver vi upp dig på listan! GLÖM INTE DET!


Så på med kostymen, kavajen eller endast hatten, flugan och de gnistrande manschettknapparna eller glid i den sprakande byxdressen, galaklänningen eller den randiga kostymen och glöm inte de glittrande smyckena! Denna kväll kommer att tidigt glömas men skrivas om länge och bli reffererad som Nyårsfesten som aldrig tog slut, Nyårsfesten som satte Kaj på världskartan, Nyårsfesten som alla önskade att dom varit på!
Great Gatsby släng dig i väggen, du var nyss. Nu är det Kaj och champagnenatten har precis tagit sin början #Champagnekaj18
Välkomna

Telefon 08-44 66 566
Mail info@hoskaj.se
Eller ta tag personal på plats så hjälper vi dig.

Kaj

 

Hemma hos Kaj Nyår.jpg

Julstämning!

Ja klappar slås in och julborden avlöser varandra medan de sista planerna skrivs ner inför nyår! Långkoken och pepparkaksbakningen är i full gång och våra gäster lyser ikapp med julgransljusen!

INFO TILL NYÅR

Nu ligger ett evenemang med information om nyår ute på facebook men inom kort även här! Det finns också fortfarande chans att avnjuta vårt grandiosa och hemtrevliga julbord, julen har ju faktiskt inte tagit slut!

Så in och anmäl eller fråga på för vi kan lova er en magisk julupplevelse!  

084466566

 

Kaj

IMG_0046.PNG

Gå in på er facebooksida och sök i sökfältet på namnet ”nyår hos Kaj” 

IMG_0047.PNG

Välj ”nyår hos Kaj”  den översta.

IMG_0048.PNG

Här i evenemanget ser du upplägg, priser och annan viktig info! Varmt välkomna!

Sankta Lucia

Glad Lucia och En Sockerbagare han bor i staden. Han bakar kakor mest hela dagen Han bakar stora Han bakar små han bakar några som Herman får! Och på hans restaurang dit kommer många, de älskar maten de älskar faten. Hemma hos Kaj där är du fri. Så kom ihåg att, komma förbi! 

Idag sjunger vi av hela vårt hjärta och ryktet säger att varma nygräddade lussebullar finns. Att fira lucia med varm glögg, lussebullar och Kajs egna fräscha juldrink tillsammans med tapas. Ja det händer bara på Kaj! 

Välkomna in till en restaurang som bara gör på sitt sätt! 

Morgonens lucia-foto är inskickat av vår allas Mr Entertiner / Guldpojken / första ex servitör / André Gatu

 

image.jpg