Sommarlugna dagar med bikini!

Ja medan vinden susar, bilarna brummar och salladerna görs iordning så njuter det lediga svenska folket av semester och sol och bad. Vi på Hemma hos Kaj har precis vaknat och peppar igång för en dag där det utlovas både pizzor, grillat kött, musslor och stora sallader med fantastisk musik till! Kylda drycker och drinkar att svalka sig med i värmen är ett måste och dom finaste drinkarna hittar ni självklart hos oss! I denna stekpannsvarma sommar behövs också kanske fler alternativ och Kaj är redan nere i förrådet och letar efter poolen. Vi vill att ni ska känna er hemma hos oss och vad passar bättre då med pool och drinkar i överflöd? Visste ni att för 72 år sedan på dagen närmare bestämt 1946 så introducerar den franske modeformgivaren Jacques Heim den moderna bikinin då han i sin strandshop i Cannes börjar sälja en tvådelad baddräkt, som han kallar ”Atomen” och marknadsför som ”världens minsta baddräkt”. Samma dag tar Louis Réard upp konkurrensen i Paris, genom att låta en nakendansös posera i hans modell, som är en stringbikini och som han marknadsför som ”mindre än världens minsta baddräkt”. Plagget får snart namnet bikini, uppkallat efter Bikiniatollen, där det just då pågår uppmärksammade kärnvapenprovsprängningar, då Réard anser den vara ”tämligen explosionsartad. 

Det är också samma dag som vår allas favorit tennisspelaren Björn Borg vinner sin 5 seger i Wimbledonmästerskapen vilket också blir hans sista. Han blir därför den första manliga tennisspelaren att vinna turneringen 5 år i rad.

För frågor kring historiska händelser eller bokning av bord finns vi alltid tillgängliga på numret 084466566 , ibland har vi mycket att göra men ring då igen. Vi nås också på vår mail info@hoskaj.se.

Varmt välkomna in till en historisk restaurang och en magisk dag hos oss!

Kaj

IMG_2067.JPEG
IMG_2068.JPEG
IMG_2069.JPEG
IMG_2073.JPEG