Gott nytt år!

Vilket år!

Ja ännu ett år har gott och om vi har haft det roligt? Det är en underdrift! Vi backar bandet.

2017 inleddes med en uppdatering och modernisering av bloggen som fick ett helt nytt utseende och med en snirklig text som till mångas belåtenhet senare förenklades. Barnkalasen gjorde succé och blev en hit där vår allas favoritservitör,  André höll hov. Vi startade en än gång med brunch och vilken mat, brunchtallriken blev prisad och lovordad och dessertbuffén var något av det vackraste människor hade skådat!

Luncherna har varit omtalade och där vår älskade barmästare Victor har skött det med bravur. Under sommaren öppnades 1000 nya lägenheter upp och plötsligt var det anstormning och låång kö till det nya lunchaket. Stressigt men ack så roligt!

Under våren startade vi upp med konceptet Frispelsteatern, en frigrupp som gjorde improvisationsteater med livemusik och tro oss, det lockade fram många skratt. Under april byggdes det flitigt och en vinkällare blev till. Där förvarar Kaj sina finaste skatter och de guidade turerna har varit något av en snackis i Hammarby sjöstad. Unikt och magiskt är återkommande ord. Kaj fick utökning i familjen och en miniKaj började tidigt skolas in och har inte bara jobbat utan också charmat vid flertal gånger en fullsatt restaurang.

Sommaren kom och vår älskade, omtalade och skickliga hovmästarinna och restaurangansvarig, Kajs högra hand Jessica flyttade in i köket och lämnade plats för Elsa André Nikita Victor och vår nya favorit Chippen att inta golvet. Sommaren var för första gången på länge lugn, magisk och varm. Många nya ansikten men järngänget bestod. Volter på gatan avlöstes av de gigantiska grillbufférna, spöregn hand i hand med bröllop och fester där bodyshots togs till en helt ny nivå! Det sjöng och dansades, strippades och kring Pride kom även den stora prideflaggan upp! Midsommar var strålande och den tappra servitören André lyste ikapp med Herman och midsommarkransarna där alla njöt till fullo! Sommarens drink blev aperol spritz och där folk vallfärdade från Bromma för att få smaka. Det anordnas en gigantisk poolparty där DJ’n spelade ur hummern, poolen glänste ikapp med bubblet, stammisarna badade och rökmaskinen bäddade in Kaj i en magisk dimma! Hösten Innebar regimskifte ute i restaurangen och både Elsa samt André lämnade för nya äventyr och Victor och Jessica åkte på långsemester. Johan och Olle välkomnades in i den nya familjen där Olle blev den nya barmannen och Johan axlade rollen som restaurang-ansvarig. Lunchen blev delvis buffé och Kaj briljerar än en gång med sin skicklighet i matlagning och tar inspiration från olika delar av världen vilket resulterat i hyllningar från hela Stockholm och olika teman såsom Italiensk, Mexikansk eller USA inspirerad buffé-lunch! I fältet under lunchen ser vi nu den fantastiska Matilda som med glad stämma höjer trivseln och donar omkring  rör sig alltid med ett leende på läpparna.

Baren byggdes om och nya draperier fick inta Kaj. Det blev Jul och julborden började ta fart och där i samma veva kom glöggprovning, julpyntning samt sprakande dessertparad i samma klass som Nobel. Festerna har avlöst varandra under året och karaoke, 90-tals tema med  godisbar, hela havet stormar, djurfest och fotovägg var bara några av de fantastiska ting som vi fått skåda!

Under året har nya ting tillkommit till restaurangen från Jordens alla hörn däribland ny takkrona från Italien, baren från Egypten, divaner från Frankrike och Tyskland, prydnadssaker och kaffe från Colombias landsbygd samt guldbaren som byggdes till André’s ära.

Nu är det nyår och vi ser fram emot ett minst lika fartfyllt år tillsammans med alla er. Tack för all er kärlek och all er tid och tack för att vi får vara den ljuspunkt som lyser lite extra i Hammarby sjöstad. Restaurangen, baren och festvåningen en del av staden i början av skärgården.

Ert Hemma hos Kaj 

 

 

FullSizeRender.jpg
12BFB9D4-9570-4236-AF16-C030C8A0F317.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
1525B308-E031-4E17-8EF2-F738CF755284.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_0232.PNG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
E0187AA9-B328-4CB6-B609-508BD3A4CA14.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
86CB6663-9151-4647-8422-3EEA5C589860.JPG
FullSizeRender.jpg
14127BF8-BB0B-4A2A-96EC-A979FD3F6B89.JPG
IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg